TRADICIONALEN ZAČETNI SET

S5425
Zadnji izdelki v trgovini
64,39 €
Z davkom Predviden čas dobave 1-2 dni

MATCHA TRADITIONAL STARTER SET 
čudovit komplet za vse ljubitelje matcha čaja, tako strokovnjake, kot začetnike 
komplet vsebuje:
- tradicionalno matcho 30g (matcha čaj v prahu vrhunske kvalitete), 
- matchawan (ročno izdelano tradicionalno keramično skodelico) in 
- chasen (ročno izdelano bambusovo metlico) 
V lični, kartonski embalaži.

Tradicionalni začetni matcha komplet je popoln za vse čajne strokovnjake in tradicionalno japonsko matcha ceremonijo, imenovano tudi "The Way of Tea" (v prevodu "Način, princip čaja". Odlično darilo tudi za vse, ki šele začenjajo svojo "matcha pot".

Tradicionalni matcha komplet vključuje naslednje izdelke:

MOYA MATCHA TRADITIONALNA, 30g - Visoko kakovostna organic matcha z uravnoteženim, bogatim, grenko-sladkim okusom, kremasto teksturo in malazitno zeleno barvo. Zaradi polnega okusa je idealna za samostojno pitje, odlična pa tudi napitkih (latte), smoothijih in limonadah. Pridobivajo jo iz čajnih lističev 1. in 2. žetve, iz rastlin, ki so posebej zasenčene pred direktno sončno svetlobo. Posledica tega procesa je večja vsebnost klorofila in L-Theanina, ter bogatejša, bolj zelena barva. Sveže liste preberejo, posušijo in zdrobijo v prah.

Moya Matcha Traditional gojijo v regiji Uji v Kyotu, že več kot 800 let znani po pridelavi najbolj kakovostega zelenega čaja. Regija Uji je znana po plodnih tleh in čisti vodi. Rastline zelenega čaja imajo idealne razmere za rast zaradi hribov, ki zagotavljajo dobro sončno svetlobo, pogoste megle, ki ščiti nežne lističe pred zmrzaljo in veliko količino padavin. Moya Matcha je natančno pridelana in nabrana na majhnih družinskih ekoloških čajnih poljih. Nato je v majhnih serijah lokalno predelana na Japonskem, ter od tam poslana v svet. Vse to, da se zagotovi vrhunska svežina (za vse razrede Moya matche). Na ta način se ohranijo vse lastnosti čajnih lističev in ohranja visoke vsebnosti mineralov in antioksidantov.

MATCHAWAN -  je ročno izdelana matcha skodelica iz žgane gline z zaključnim glaziranjem. Skodelice so oblikovane po stoletja starih japonskih tradicijah iz Kyota, v sodelovanju z Moyo Matcho pa so izdelane v majhnem studiu keramike v Krakovu. Vsak keramični izdelek je edinstven s svojo naravno in subtilno variacijo. Žgane pri zelo visoki temperaturi, zagotavljajo varnost in vzdržljivost. Matchawan je tradicionalna skodelica, ki se uporablja v japonski čajni slovesnosti in omogoča enostavno pripravo matche. Ko mešate matcho z bambusovo metlico (chasen), visoke navpične stene skodelice pomagajo preprečiti razlitje tekočine. Široko dno posodice omogoča enostavno vmešanje prahu in hitro doseženo popolno peno na površini.

Ne pozabite uporabiti vode, ki ne presega 80° C, da ohranite vse lastnosti matcha čaja.

Material: žgana keramika. Volumen: 400ml. Višina: 7,5cm. Premer: 11cm. Dimenzije in barva lahko odstopajo, barve skodelice v kompletu se ne da izbirati. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

TRADICIONALNA BAMBUSOVA METLICA ali "chasen" - je nepogrešljivo orodje japonske čajne slovesnosti. Drobne, ročno izdelane paličice so spretni obrtniki, katerih veščine so se prenašale iz generacije v generacijo, izklesali iz enega kosa bambusa. Pri uporabi metlice jo je najbolje držati narahlo, ohlapno, s sproščenim zapestjem, ter jo premikati hitro, z "zigzag" gibi v obliki črke "W" ali "M" - tako lažje dosežemo idealno penečo teksturo matche.

Set vsebuje:

1 kom MOYA MATCHA TRADITIONALNA, 30g, Sestavine: 100% ekološki zeleni čaj 1. in 2. žetve. Približne vrednosti na 100g izdelka: vit.A 31mg, vit.C 60mg, vit.E 28,1mg, kalcij 420mg, kalij 2,7g, železo 17mg, cink 6,3mg, L-tanin 672mg, EGCG katehin 6,1g, antioksidant (ORAC) 1384 mcmol/TE/g, kofein 3,2g. Neto teža: 30g. Hraniti na hladnem, suhem in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Po uporabi dobro zaprite. Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni. Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

1 kom MATCHAWAN, Material: žgana keramika. Volumen: 400ml. Višina: 7,5cm. Premer: 11cm. Dimenzije in barva lahko odstopajo, barve v setu se ne da izbirati. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

1 kom TRADICIONALNA BAMBUSOVA METLICA, Material: bambus. Višina: 10,5 cm. Ne perite v pomivalnem stroju!

Proizvajalec: MOYA EUROPE Sp.z o.o., PL. 

Ni ocen

4 drugi izdelki v isti kategoriji:

Izdelek je dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo.
NAKUPUJ

Beautifly.si za izboljšanje funkcionalnosti uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta soglašate z njihovo uporabo.